Allt började på Champs Elysées 1986

INGEMAR EBERSTÅL OCH GERT KLÖTZKE hade båda gått till final i Årets kock och befanns sig med ett gäng kockar på studiebesök i ett vårvarmt Paris. Efter en lång, livlig och njutningsfull lunch på ett typiskt franskt brasserie på Champs Elysée lyser Ingemar plötsligt upp och utbrister: ”Ett brasserie! Jag ska öppna ett brasserie i Falun.”

Det var så det började. Idén om Banken. En ny sorts restaurang som skulle vända upp och ner på Faluns krogliv. En klassiker redan som idé.

Idag driver Banken Bar & Brasserie AB, förutom resaurangerna Banken Bar & Brasserie och Banken Två rum & kök även Butikbanken

ÖPPETTIDER

Banken Bar & Brasserie
Måndag – Torsdag 11.30 – 22.00
Fredag 11.30 – 23.00
Lördag 13.00 – 23.00
Dagens lunch serveras 11.30 – 14.00 (måndag-fredag)

Banken Två rum & kök
Torsdag 18.00-22.00
Fredag 18.00-22.00
Lördag 17.00-22.00

ÖPPETTIDER
Banken Två run & kök

Torsdag     18.00-22.00
Fredag       18.00-22.00
Lördag       17.00-22.00

ÖPPETTIDER
Banken Bar & Brasserie

Måndag – Torsdag 11.30 – 22.00
Fredag 11.30 – 23.00
Lördag 13.00 – 23.00
Dagens lunch serveras 11.30 – 14.00 (måndag-fredag)